De Nebelhorn Trophy in Oberstdorf geldt normaliter al als de aftrap van het seizoen voor de senioren, maar het was dit jaar daadwerkelijk de eerste ISU-wedstrijd die door kon gaan. In het ijsstadion werden alle coronamaatregelen in acht genomen: er waren looproutes om de rijders van elkaar te scheiden, mondkapjes zijn verplicht in Duitsland en bij binnenkomst moesten de handen worden gedesinfecteerd. "Het was wel apart om de coaches met mondkapjes te zien zitten in de kiss & cry", zegt Van Zundert. "Maar in deze tijd kan dat niet anders."
De 15-jarige Etten-Leurse kan terugkijken op een geslaagd debuut bij de senioren. Op de korte kür werd ze zevende met 51,65 punten. Op de vrije kür eindigde ze als tiende (90,28 punten), maar behield haar positie in het klassement. Voor de eerste seniorenwedstrijd had Van Zundert zichzelf nog geen doelen gesteld of een bepaald puntenaantal in haar hoofd gehad. "Ik heb gedaan wat ik op dit moment kan, en nu kan ik weer vooruit. De korte kür ging wel boven verwachting goed, maar de lange kür had iets beter gekund. Al met al ben ik niet ontevreden", klinkt het zelfkritisch.
Tijdens een trainingsweek in Courchevel in juli de korte kür gemaakt door choreograaf Benoït Richaud. "Ja, die kür heb ik best snel moeten leren", lacht ze. Haar Belgische coach Ans Bocklandt creëerde de vrije kür op muziek van Tanguera en Come What May. Het is een energiek programma geworden met veel moderne elementen. "Ik heb vaak klassieke küren gehad en mijn coach wilde dit jaar iets anders doen."
"Het is altijd spannend om iets nieuws te proberen wat je nog nooit in een wedstrijd hebt gedaan. En na zo'n lange tijd was het ook fijn om dat wedstrijdgevoel weer terug te hebben." De tweevoudig Nederlands juniorenkampioene heeft deze zomer hard gewerkt om een drievoudige combinatiesprong te kunnen landen. "Ik heb de triple Lutz-triple Toeloop vorig jaar ook een keer geprobeerd, maar toen lukte het niet. Nu doe ik hem weer. Het was nog niet helemaal zuiver, dus daar moet ik nog meer op oefenen."
In Oberstdorf moest Van Zundert het zonder coach Bocklandt doen. Zij bleef in België om les te geven aan haar leerlingen. Tussendoor kon Bocklandt via een livestream naar haar pupil kijken. Aan de Italiaanse coach Lorenzo Magri, waarmee Van Zundert deze zomer ook heeft getraind, werd gevraagd of hij haar wilde bijstaan. "Het is nooit leuk als je eigen coach er niet bij kan zijn", zegt Van Zundert. "Maar superfijn dat Lorenzo wilde helpen. Tijdens de wedstrijd was hij er voor mij zoals een eigen coach dat ook doet. Ik heb veel van hem geleerd. Ook zijn leerling Gabrielle Frangipani (tweede bij de mannen, red.) moedigde mij aan. Het was echt een ervaring!"