Yoro wist na het vertrek bij Jumbo-Visma niet of hij nog verder wilde met schaatsen. Hij miste het plezier in de sport. "Als topsporter moet je resultaten halen en die bleven uit. Ik vergat zelfs dat ik vroeger wel goed had gereden en daarvan kon genieten. Daarom ligt mijn focus nu op mezelf ontwikkelen en plezier maken." Michel Mulder zette de eerste stap om Yoro aan te trekken bij Team Novus. "Toen Michel mij belde, voelde dat als een verademing. Daarna sprak ik met Daniel Greig en dat gaf me nog meer energie. De hele staf is ijzersterk en vult elkaar goed aan. Dat motiveert mij enorm", vertelt Yoro.

De Amsterdammer onderscheidt zich als een sociale gozer met een open en vriendelijke uitstraling. Hij is bescheiden, maar merkt dat hij zichzelf kan zijn. "Ik voel me thuis. We trainen hard, maar het is vooral fijn dat de trainers en het team mij begrijpen. Er is waardering voor wie ik ben. Soms heb ik bepaalde woorden nodig om goed te rijden en te trainen en om die extra stap te zetten. Zij zeggen wat ik nodig heb." Nu Yoro meer ervaring heeft in de schaatswereld, is zijn instelling veranderd. "Van bepaalde momenten heb ik vroeger niet kunnen genieten, terwijl ik dat wel had moeten doen. Dit seizoen ga ik voor Serge met een grote glimlach. Als ik kan genieten, is mijn seizoen al geslaagd."

De topsportwereld is echter geen Disneyland, waar de sprinter zich maar al te goed bewust van is. Stoppen bij Team Jumbo-Visma is daar het voorbeeld van. "Topsport is hard, zeker als de resultaten uitblijven. Daarom begrijp ik de keuze dat ik de ploeg moest verlaten. Het was de beste optie voor beide partijen. Natuurlijk is het jammer, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet en bij Novus alle zeilen bijzet voor dit seizoen."

Yoro is net terug van een trainingskamp met zijn nieuwe team in Frankrijk. "Hard trainen en concrete doelen stellen is nodig. Ik focus op de filosofie van Team Novus en ik hoop beter te worden dan ooit. Mijn mindset is om met de juiste dingen bezig te zijn en dan zie ik wel waar het schip strandt."

Als atleet is Yoro altijd fanatiek geweest. Hij beoefende in zijn jeugd talloze sporten en was gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. Deze instelling zit in het DNA van de familie, zoals ook zichtbaar is bij Tara Yoro: zij werd Nederlands kampioen verspringen in 2019. Met zijn nichtje Nika Daalderop, volleybalster voor het Nederlands team, zit er nog een topsporter in de familie.

De topsportcarrière van zus Tara staat inmiddels op een zijspoor, maar Daalderop stond afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Parijs. "Wij zitten op dezelfde golflengte. Iemand die in dezelfde wereld zit, snapt wat er in mij omgaat. Ook op de momenten dat je belangrijke keuzes moet maken. We spreken elkaar niet veel, maar de contactmomenten die we hebben zijn waardevol. Ik voel wat we aan elkaar hebben en dat is uniek", licht Yoro toe.

Komend seizoen staat voor de goedlachse Yoro vooral in het teken van presteren en tegelijkertijd plezier maken. Zijn grootste ontwikkelpunt is om te genieten van alle mooie momenten die de revue gaan passeren. "Schaatsen is dé sport voor mij, daar heb ik nooit spijt van gehad. Fysiek ben ik in orde - ik heb de snelle sprintvezels van mijn Ivoriaanse vader - en ik heb weer plezier. Dat is een fijne uitgangspositie. Ik hoop dit vast te kunnen houden en dan gaan we zien of de resultaten eruit komen dit seizoen."