Femke Kok zal in rit zeven als eerste van de medaillekandidaten van start gaan tegen de Japanse  Kurumi Inagawa. De Nije Beetse hikte dit seizoen tegen het wereldbekerpodium aan en zou graag in Thialf dat stapje extra willen zetten. Olympisch kampioene Erin Jackson verschijnt in de tiende omloop aan de start. Haar opponente Vanessa Herzog  is de enige die Kim dit seizoen wist te verslaan en doet dus zeker mee om het eremetaal.

De elfde rit belooft een mooie strijd te worden tussen de Zuid-Koreaanse favoriete en Jutta Leerdam. Mocht Leerdam foutloos blijven, kan zij als eerste Nederlandse de wereldtitel op de 500 meter veroveren. Het slotpaar bestaat uit Kimi Goetz en Michelle de Jong.

Bij de mannen mogen Hein Otterspeer (rit 6) en Dai Dai N’tab (rit 7) al vroeg in actie komen. Merijn Scheperkamp treft in de tiende rit Jun-Ho Kim, die dit seizoen al een wereldbeker op zijn naam geschreven heeft. Na zijn wereldtitel op de teamsprint zal Laurent Dubreuil in ‘zijn’ Heerenveen weer een mooie race willen neerzetten. Hij neemt het op tegen Wataru Morishige. Ook de twee mannen in de laatste omloop, Yuma Murakami en Jordan Stolz, zijn titelkandidaat op de kortste afstand.

Zowel de Nederlandse vrouwen (Marijke Groenewoud, Irene Schouten en Joy Beune) als de mannen (Marcel Bosker, Patrick Roest en Beau Snellink) komen in de vierde en laatste rit in actie op de ploegenachtervolging.

Wil je het gehele programma zien en nog even nagenieten van gisteren? Klik dan hier.