Nederlandse afvaardiging WK Inlineskaten bekend
Zeven inlineskaters zullen TeamNL vertegenwoordigen op het WK Inlineskaten in het Italiaanse Pescara (13-21 september). Sofia Schilder is de enige juniore van het gezelschap én de grootste kandidate op eremetaal, na haar geweldige EK. In het Belgische Oostende kroonde ze zich een week geleden driemaal tot Europees kampioene en pakte ze ook nog zilver.

Bij de mannen komen de gebroeders Haasjes in actie op het wegparcours. Hoewel het WK pas een maand voor het begin van het marathonseizoen verreden wordt, hebben Ronald en Christian  toestemming van hun ploeg  Bouwselect/ De Haan Westerhoff gekregen om deel te nemen. 

Lianne van Loon is mede door haar bronzen EK-plak de kopvrouw van het kwartet senioren inlineskatesters. Met Berber Vonk, Jet Fransen en Nikki Noordergraaf (die alleen op de baan verschijnt) zal zij in het internationale skeelergeweld een gooi willen doen naar een topklassering. Het gehele programma is te lezen op de kalenderpagina.

SKA breidt verder uit, nu ook in  Zoetermeer jeugdschaatsen
De Sven Kramer Academy is komende winter op zes locaties actief. In Zoetermeer kan er ook worden geschaatst door de jeugd. Op 24 september wordt het startschot gegeven op de ijsbaan van de SilverDome. "Locatie nummer 6; de eerste in het westen van het land! Dichtbevolkt gebied waar veel kinderen wonen die nog nooit in aanraking met schaatsen zijn gekomen. Fantastisch dat wij met de academy nu ook in dit deel van het land het schaatsplezier kunnen overbrengen op de jeugd!”, is de reactie van directeur Douwe de Vries op de uitbreiding. Sven Kramer Academy Zoetermeer start begin oktober met nieuwe schaatslessen voor kinderen. Er zijn verschillende niveaus. Gedurende het seizoen zijn er twee cursusperioden van 10 lessen, de eerste lesreeks start in de week van 7 oktober 2024 en de tweede lesreeks start in de week van 13 januari 2025. Op 8 oktober wordt er een proefles aangeboden.

Faillissement Musical De Tocht
Bijna tien maanden geleden startte op 1 oktober 2023 in Leeuwarden een waar musicalspektakel dat de herinnering aan de meest bijzondere schaatstocht ter wereld in leven moest houden. Tien maanden, 300.000 bezoekers en meerdere Musical Awards later heeft De Tocht BV het faillissement aangekondigd. Al sinds de aanvang van het project ontstonden er financiële problemen. Door de coronapandemie en tegenslagen bij de bouw van het theater – ontwikkeld met een speciale ijsvloer erin – werd de begroting ruimschoots overschreden, nog voordat er een voorstelling gespeeld was. Het ontslag van de bestuurder en een koerswijziging konden het noodlot niet afwenden. Op 30 juni werd de laatste show gegeven.

Initiatiefneemster Madelène van Beuzekom bedankt iedereen die heeft mee geholpen aan het enorme project. “Het is ongelofelijk verdrietig om te zien hoe de organisatie, die zoveel positieve impact heeft gehad en met zoveel potentie op meer, nu ten onder gaat. Ik ben er trots op dat we de Elfstedentocht hebben mogen doorgeven aan volgende generaties, ook al was dit maar van korte duur.”

Hoe het ambitieuze sprookje tien maanden geleden begon:

Poster