Olympisch schaatsen 2026 in Milaan
Milaan zal tijdens de Olympische Spelen van 2026 de gastheer zijn voor het langebaanschaatsen. Na zorgvuldige analyses heeft de raad van bestuur van de Milano Cortina 2026 Foundation unaniem besloten om het schaatstoernooi te huisvesten in het Rho Fiera-complex in Milaan, waar een tijdelijke ijsbaan zal worden neergelegd. Eerst was het idyllische Baselga aangewezen als wedstrijdlocatie voor de langebaners. Toch besloot het IOC om vanwege de hoge kosten naar een alternatief te zoeken.

Het Milanese voorstel, volledig gefinancierd met privékapitaal, heeft een groot logistiek voordeel. Atleten, officials en personeel kunnen in Milaan gehuisvest worden. Dit scheelt in de kosten, zowel voor het onderkomen als voor het vervoer. Daarnaast kan de fan genieten van een groter aantal wedstrijden in dezelfde stad, dat eveneens meer inkomsten kan genereren. De tijdelijke ijsbaan is een duurzame en innovatieve formule, waarmee Italië een voorbeeld kan zijn voor de volgende edities van de Spelen. 

Isabel Grevelt blijft bij Gewest Fryslân
Sprintster Isabel Grevelt (20) blijft nog een jaar bij Gewest Fryslân. In een bericht op social media laat ze weten: "Na dit onwijs geweldige seizoen vol vele emoties, weet ik dat het op dit moment de beste keuze voor mij is als ik blijf waar ik dit jaar zo gelukkig ben geweest. Niet bang om m’n hart te volgen." Grevelt ging het afgelopen seizoen van hoogtepunt naar hoogtepunt, waaronder de verrassende derde plaats op de World Cup 1000 meter in Heerenveen. De vloedgolf van aandacht die over haar heen kwam, werd de Pettense begin januari te veel. Grevelt blijft bij Gewest Fryslân onder de hoede van trainer Ingo Bos

Trainingskamp of vakantie met topschaatsers?
In het Spaanse Calpe was de afgelopen twee weken een groep schaatsers neergestreken voor een trainingskamp. Want hoewel de mannen nog niet gebonden zijn aan een trainingsschema, wilden ze toch graag sporten. En hoe kan dat beter dan in een prachtige omgeving met goed gezelschap? Lees hier het gehele verhaal.

Foto: Onno Zonneveld