Lianne van Loon heeft de World Inline Cup-wedstrijd in het Chinese Harbin gewonnen. In de eindsprint rekende de vrouw uit Gouda af met Aura Quintana. Van Loons teamgenote Jorun Geerts eindigde op de derde plek. De vrouwen beleefden dankzij de weersomstandigheden een pittige koers op het stratenparcours in Harbin. Door de regenval werd de wielkeuze bemoeilijkt.

Teammanager Frank Fiers van DOUBLEff (de ploeg waartoe Van Loon behoort): "Er was geen peil te trekken op de omstandigheden. Het ene moment was het droog, zoals in de eerste twintig kilometer, daarna werd het ontzettend vochtig en daardoor erg glad. Vanaf kilometer 35 tot aan de finish begon he wegdek weer op te drogen. De laatste rechte lijn lag er droog bij. Fleur Veen wilde de sprint voor Lianne aantrekken, maar kwam met een paar andere rijdsters ten val in de laatste bocht, op anderhalve kilometer van de streep. Lianne wist zich desondanks prima te redden in de slotfase. Knap afgemaakt in een stressvolle race."

In het mannenveld regeerden de Vlamingen. Jason Suttels pakte de hoofdprijs voor zijn land- en teamgenoot Bart Swings. De twee waren vooruit op het peloton. De Fransman Matthis Rocher werd derde. De wedstrijd in China was de derde in de serie van vijf die meetellen voor het algemeen klassement. Lianne won de eerste op Madeira, maar moest vanwege privéomstandigheden de marathon in Rennes laten schieten. Komend weekend wordt er gereden in Bern, en op 28 september is de kraker van Berlijn, dé klassieker van het skeelerseizoen én de World Inline Cup die aan zijn 25e jaargang toe is.