De kersverse taxichauffeur voelt zich bevoorrecht. "Ik krijg alleen maar medaillewinnaars in de auto", vertelt Michel enthousiast. Hij waardeert de mogelijkheid om hun verhalen te horen en te delen in de vreugde van hun prestaties. Voor Mulder is het extra bijzonder omdat hij, als voormalig topsporter, als geen ander begrijpt wat er allemaal bij komt kijken om een olympische medaille te winnen.

Als ervaringsdeskundige en met de nodige humor weet hij de kijkers en zijn gasten in de taxi te vermaken. Met zijn woordgrappen toont Mulder aan dat hij in vorm is. “Het is toch geen verrassing dat er veel schaatsers zijn in Par-ijs?” zegt hij lachend. De toon is gezet…

De afgelopen maanden waren voor Michel een drukke en spannende tijd. Naast zijn rol als schaatstrainer bij Team Novus, heeft hij deelgenomen aan verschillende televisieprojecten. Zo schitterde hij vorig jaar in het tv-programma 'Stars on Stage' en zong hij musicalnummers in de Ziggo Dome voor duizenden mensen. Dit avontuur werd gevolgd door het aanbod om tijdens de Olympische Spelen in Parijs de medailletaxi te besturen.

"Het was waanzinnig om mee te maken," zegt Mulder over zijn optreden in de Ziggo Dome. "En toen werd ik hiervoor gevraagd. Ik dacht: als ik er gedurende de gehele periode van de Spelen in Parijs kan zijn en met medaillewinnaars een taxirit mag maken, dan zijn dat erg leuke dingen om te doen."

De Zwollenaar kan de verhalen van de verschillende sporters vergelijken met zijn eigen sportcarrière. "Je merkt dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen wat je zelf hebt meegemaakt en wat zij nu meemaken." Wat voor Michel vooral opvalt, is de harde werkethiek die alle topsporters delen. "Iedereen werkt er keihard voor. Zo'n gouden plak is echt het kersje op de taart."

Eén van de meest memorabele ritten voor Michel was met de vier roeisters die goud wonnen. "Dat was een dolle boel. Ze waren zo enthousiast, dat was heel gaaf." 

Hoewel Michel nu volop geniet van zijn tijd in Parijs, kijkt hij ook al vooruit naar de toekomst. Als schaatstrainer hoopt hij in Milaan aanwezig te zijn bij de volgende Olympische Spelen. "De kans is aanwezig bij deze ploeg," zegt hij optimistisch. "Het zou heel leuk zijn als ik er in Milaan bij ben als trainer."

Zaterdag is deel 3 van de videoserie ‘Schaatsers in Parijs’ te zien, waarin Henk Angenent en Dione Voskamp vertellen over ieders avonturen tijdens de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad.