Het laatste nieuws over de beste langebaanschaatsers, shorttrackers, marathonschaatsers, kunstschaatsers en inlineskaters is nog steeds te vinden op de homepagina van Schaatsen.nl en op de nieuwspagina. Scroll door de verhalen en video’s of zoek naar een specifieke discipline of onderwerp. Liever alles van een van onze sporten op een rijtje? Dan kun je terecht op de speciale pagina’s, zoals schaatsen.nl/langebaan en schaatsen.nl/shorttrack.

Alle wedstrijden zijn op de kalender te vinden. Nieuw daarbij is dat je op competities kunt zoeken. In de topsport draait het natuurlijk om resultaten, daarom hebben we per discipline een uitslagenpagina gemaakt, zodat je zowel nationale als internationale uitslagen in één oogopslag kan vinden. Wil je verder terug in de tijd? Duik dan in de historie & statistiek. Daar vind je onder meer alle wereldrecords van de langebaan, de winnaars van het WK Shorttrack en de Nederlandse kampioenen op kunst- en natuurijs.

Nieuw op Schaatsen.nl zijn de persoonlijke records & tijden per langebaanschaatser. De tijden van elke wedstrijdschaatser in Nederland zijn daar te vinden. Van de jeugdrijders bij de club tot aan Sven Kramer en Femke Kok. Ben je juist benieuwd naar de snelste tijden per seizoen, dan navigeer je naar de ranglijsten. Per categorie zijn daar de tijden te bekijken.

Maar als echte schaatsfan wil je niet alleen de sport volgen, je wil het ook beleven. Daarom hebben wij de schaatsfanpagina ingericht met de belangrijkste evenementen op een rijtje, livestreams van verschillende wedstrijden en natuurlijk de mogelijkheid om tickets te kopen. Wanneer je je inschrijft voor de schaatsfanmailing, kun je als eerste tickets kopen voor de langebaan- en shorttrackevenementen. Zo kun jij bij onder andere het World Cup Kwalificatietoernooi en het EK de Nederlandse top van dichtbij aanmoedigen.

Liever zelf in actie? ‘De weg op’ geeft je tips om zelf te skaten, biedt een overzicht van de skeeler- en schaatswinkels en toont alle banen en verenigingen in Nederland.

We zijn benieuwd naar je mening, laat via onderstaand formulier weten wat jij van de vernieuwde website vindt. Veel plezier op de nieuwe site!