In 2022 groeide het aantal gebruikers tot ruim 35.500. Dit is een geweldig aantal en de groei is ook terug te zien in de statistieken van dit jaar! Wij vinden het supergaaf dat er al zoveel skaters gebruik maken van de app. In totaal hebben al deze schaatsers en skaters ruim 81.000 sessies gereden.

Hoog appgebruik en veel nieuwe skateroutes
De app is dit jaar meer dan 175.000 keer geopend en telde meer dan 1.250.000 schermweergaven. Wat een geweldig aantal! Vanaf januari zijn er 20 challenges gehouden in de GoSkate app en hier is meer dan 3.500 keer aan deelgenomen. Naast het bijhouden van de prestaties en de challenges, kunnen gebruikers ook skateroutes toevoegen in de GoSkate app. De skaters hebben dit massaal gedaan en dit jaar zijn er 2.521 nieuwe routes toegevoegd.

Van Sprint app naar GoSkate
In april van dit jaar kondigden wij een naamswijziging aan van de app. Sprint app werd GoSkate. Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB, zei hier destijds over: “De naamsverandering is logisch. Bij Sprint denk je aan het snelle werk. Maar de app wordt vooral gebruikt door kilometervreters op het ijs of asfalt. Deze liefhebbers gaan er graag op uit om zoveel mogelijk te toeren, op schaatsen en/of inlineskates. Zo kwamen we vanzelf uit op GoSkate.”

Een tweede editie van de SKATE4daagse
Tijdens het skateseizoen van dit jaar heeft ook de tweede editie van de SKATE4daagse plaatsgevonden in de GoSkate app. Met ruim 750 deelnemers was dit weer een succes en een groot feest. Tijdens de SKATE4daagse is er 1.182 keer geskeelerd en heeft ruim 60% van de deelnemers de challenge ook daadwerkelijk behaald. Meer over de tweede editie lees je in dit artikel. De datum voor de volgende editie is ook al bekend, deze zal gehouden worden van 12 tot en met 18 juni 2023!

Schaatsen op natuurijs
In februari en maart is er weer op de Weissensee geschaatst met de GoSkate app en in december hebben we in Nederland kunnen genieten van natuurijs. De app is tijdens deze dagen ook gebruikt voor het bijhouden van de prestaties op natuurijs. Er zijn in totaal 336 sessies op natuurijs bijgehouden van 14 tot en met 18 december.

Schaats of skate jij ook graag, maar maak je nog geen gebruik van de GoSkate app? Download de app gratis in de App Store en Google Play en start met het meten en analyseren van jouw prestaties!