Drie dagen lang zullen de Nederlandse shorttrackers er alles aan doen om tijdens de vijfde World Tour voor eigen publiek mee te strijden om de medailles. Tijdens de kwalificaties op 7 februari zullen ze proberen een plekje af te dingen voor de twee finaledagen. Welke toppers blijven er foutloos en wie moeten vroegtijdig afhaken? Zaterdag en zondag worden de prijzen verdeeld in Tilburg. In het pak van de Dutch Lions zal TeamNL proberen er een oranje feestje van te maken, met het overvolle Ahoy nog vers in het heugen. Kunnen ze de toeschouwers wederom kippenvel bezorgen met prachtige medailles?

Het is het eerste internationale evenement in Tilburg, de vertrouwde thuishaven van de Tilburgse Trappers en de organisator van de Challenge Cup in februari. Bovendien is het de eerste wedstrijd in Nederland van de vernieuwde World Tour, waar landen onder een teamnaam en met mascotte op het ijs verschijnen. Genoeg reden om een ticket te kopen.

Ook tickets voor het Daikin NK Shorttrack (11-12 januari) zijn nu te koop. Wie pakken in het nieuwe jaar de nationale titels op de individuele afstanden?

World Tour Shorttrack