In april leek de ploeg al rond, toen de meeste rijdsters van het oude Liga-team aangaven door te willen met Timmer en Romme, maar Timmer hoopte op nog een toevoeging aan haar groep. "We hebben natuurlijk over Ireen gesproken en bekeken wat we konden doen."

De financiële consequenties van het aantrekken van een rijdster van haar statuur waren al vrij snel gedekt, maar toch kon Timmer niet meteen met een contract op Wüst afstappen. "Ik wilde absoluut niet tussen Ireen en Gerard Kemkers in gaan zitten, maar we wilden wel laten weten dat de deur open was. We wilden laten blijken dat ze welkom was."

Volgens Romme was Wüst duidelijk een aanvulling voor de allround- en stayerskant van de ploeg, die voorheen slechts uit Yvonne Nauta en Jorien Voorhuis bestond. "We hebben gekeken naar de toekomst en welke versterkingen we nog nodig hadden in de ploeg."

Volgens Wüst was het sporttechnische beleid de belangrijkste reden voor de keuze voor Continu, maar Romme bemerkte nog een belangrijk aspect. "Wij drieën, Marianne, Ireen en ik, spreken de taal van toppers. Dat was heel herkenbaar voor haar. Wij zijn winnaars en winnen is heel wat anders dan een tweede of derde plek."

Dat Wüst al zo succesvol is, maakt de uitdaging voor het trainersduo er niet minder om. "Ze heeft een prachtige carrière tot zover", stelde Timmer, "maar het is een uitdaging om haar op een nog hoger niveau te krijgen. Een wereldrecord is daarin een mooi doel."

Dat Wüst daarin geen hulp krijgt van mannelijke rijders, zoals ze altijd gewend was, is geen belemmering, benadrukt Romme. "We hebben drie allrounders en zes sprinters van topniveau. Zij kunnen sowieso profiteren van elkaar. Daar heb je geen mannen voor nodig, want die gaan in het merendeel van de gevallen te hard."