Tickets
Shop
Nieuws 06 okt 2014

Jorien ter Mors doet tijdelijk stapje terug

Jorien ter Mors is op dit moment niet fit genoeg om aan het wedstrijdseizoen te beginnen. De meervoudig olympisch kampioene langebaan en Europees kampioene shorttrack onderging de afgelopen tijd verschillende onderzoeken welke er op lijken te wijzen dat zij een vorm van 'overreaching' ontwikkeld heeft.

'Overreaching' wil zeggen dat de atlete de balans tussen de fysieke belasting die zij ondergaat en datgene wat zij zowel lichamelijk en psychisch op dit moment aan kan, tijdelijk kwijt is. Een eerder dit jaar in het buitenland opgelopen zware bacteriële infectie zou hier mede aan ten grondslag kunnen liggen.
 
Ter Mors was van plan om ook dit seizoen de disciplines shorttrack en langebaanschaatsen te combineren. Shorttrack zoals zij dat tot op heden met het nationale team deed onder coach Jeroen Otter en langebaanschaatsen bij haar nieuwe ploeg Team Clafis.
 
Ter Mors zal, zo als het zich nu laat aanzien, het eerste deel van het wedstrijdseizoen 2014-2015 aan zich voorbij laten gaan en de komende drie maanden een aangepast trainingsschema volgen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan