Tickets
Shop
Nieuws 24 sep 2015

Olympisch shorttrackkampioen Jean richt zich op mass start

Olympisch shorttrackkampioen Olivier Jean gaat zijn geluk beproeven op de langebaan. De 31-jarige Canadees wil zich richten op de mass start, maar zet het shorttracken niet aan de kant. Hij hoopt zich in de tweede helft van het seizoen te kwalificeren voor het WK.

Foto : Sander Chamid

Jean behaalde afgelopen weekeinde nog een zege op de 500 meter tijdens de Canadese shorttracktrials. Hij zou als derde rijder verzekerd zijn van de wereldbekers, maar geeft zijn plek in het shorttrackteam op om zich te richten op de langebaan.

Hij wil eind oktober deelnemen aan de selectiewedstrijden voor de Canadese langebaanploeg. De boomlange veteraan heeft zijn vizier gesteld op de mass start, nu het is opgenomen in het programma van de Olympische Spelen.   

Deze zomer lag Jean twee maanden uit de roulatie doordat hij door een auto van de fiets werd gereden. Niet in topvorm, was hij positief verrast met zijn prestaties op de shorttrackbaan tijdens de trials. Toch maakt hij nu de keuze voor die andere schaatsdiscipline. Dat plan had hij al voor de trials met zijn trainers uitgewerkt.

Juiste moment

“Ik heb altijd al eens een echte poging willen wagen op de langebaan. Op 31-jarige leeftijd, na het afronden van mijn studie en met de Spelen van 2018 nog twee jaar weg, geloof ik dat dit het juiste moment is om een grondige evaluatie te maken”, aldus Jean op de site van de Canadese schaatsbond. 

Jean heeft geen carrièreswitch voor ogen. Hij mikt ook op de wereldkampioenschappen shorttrack in maart 2016 in Seoul. Tijdens de selectiewedstrijden pakte hij belangrijke punten, die zullen meetellen voor de Canadese selectie later dit seizoen voor het titeltoernooi.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan